Розвідка США підтвердила ліквідацію в Україні 8-10 російських генералів

Українські бійці ліквідували від восьми до десяти російських генералів під час війни.

Про це комітету збройних сил сенату США заявив голова розвідувального управління міноборони США генерал-лейтенант Скотт Беррієр, повідомляє CNN.

Він зазначив, що це надзвичайно велика кількість для сучасної армії, яка набагато перевищує кількість американських генералів, які загинули за двадцять років конфлікту в Афганістані.

Деякі офіційні особи пояснюють цю нетипово високу цифру частково розвідувальною підтримкою Сполученими Штатами, тоді як інші вважають, що це пов'язано з тим, що російські генерали змушені діяти в зоні конфлікту, щоб мотивувати свої війська, зазначає телеканал.

"Той факт, що Росія втрачає всіх цих генералів, говорить про те, що ці генерали повинні йти вперед, щоб забезпечити виконання своїх наказів?" – Запитав сенатор республіканської партії від штату Арканзас Том Коттон.

"Так", – відповів Беррієр. "Думаю, що українці мають рацію у тому, що стосується мужності і того, як вони захищають свою націю. Я не впевнений, що російські солдати з віддалених російських військових округів справді це розуміють", – сказав керівник розвідки.