Польща допоможе Україні забезпечити ефективне постачання палива, але є деякі труднощі

Коментарi:

Польща допоможе Україні у вирішенні проблеми дефіциту палива та іншого пального, з якою країна зіткнулася внаслідок повномасштабного вторгнення Росії, а також постійних обстрілів об'єктів відповідної інфраструктури.

Відповідну заяву зробила міністр економіки України Юлія Свириденко під час наради з питань енергетичної безпеки України, пише видання WProst.

"Я надзвичайно вдячна за сьогоднішню зустріч. Вона мала не лише політичне, а й експертне значення. Ми говорили, зокрема, про паливну кризу. Ми обговорили, як мають виглядати транспортні маршрути. Йдеться про постачання з портів Гданська та Свиноуйсьце", — сказала Свиріденко.

Вона також наголосила на великій готовності уряду Польщі допомогти Україні у вирішенні паливної кризи.

За словами міністра державних активів Польщі Яцека Сасіна, співпраця з цього питання має вирішальне значення, оскільки саме нафтохімічна та енергетична інфраструктура України є метою російського обстрілу.

"Тому опитування про постачання в Україну стоїть вкрай гостро. Україна сьогодні бореться не лише за свою свободу, а й протистоїть російському імперіалізму, який загрожує всьому світу", – сказав Сасін.

Він зазначив, що Польща може стати посередником для України у питаннях транспортування палива, однак існує низка труднощів. Так, йдеться про різну ширину залізничних колій між Польщею та Україною.

Нагадаємо, 6 травня Україна та Польща домовилися про відміну дозволів для міжнародних перевізників, які доставляють паливо в Україну.