На Південнобузькому напрямку ворог думає про штурм, корабельні угрупування б’ють по цивільним структурам , – зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація на 6.00 10 травня.

Триває 76 доба героїчного протистояння українського народу.
Противник веде наступ на сході з метою встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей та утримання сухопутного коридору з Кримом.
Основні зусилля авіаційного угруповання противник зосереджує на підтримці дій підрозділів у східній операційній зоні: на Слобожанському, Донецькому напрямках та в районі заводу “Азовсталь”.
Триває застосування артилерії практично уздовж усієї лінії зіткнення.
Не виключається ймовірність проведення диверсій на обʼєктах хімічної промисловості України.
На Волинському і Поліському напрямках противник активних дій не проводив.
На Сіверському напрямку противник здійснив обстріли прикордонних населених пунктів Велика Писарівка, Білопілля, Краснопілля та Юнаківка Сумської області.
На Ізюмському напрямку противник здійснював поповнення боєприпасів, пального та матеріально-технічних засобів.

Противник продовжує підготовку до наступальних дій в напрямках Лимана та Сєвєродонецька.
Тривають бої за населені пункти Воєводівка, Тошківка та Нижнє Сєвєродонецького району, а також Камʼянка Ясинуватського району.
В Маріуполі ворог артилерією та ударами авіації продовжує знищувати інфраструктуру заводу “Азовсталь”. Тривають бойові дії.

На Південнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив. Здійснював обстріли підрозділів наших військ. Веде підготовку до відновлення штурмових дій з метою покращення тактичного положення.
Корабельні угруповання ворога виконують завдання з ізоляції районів бойових дій, ведення розвідки, нанесення ракетних ударів по важливим об’єктам цивільної та військової інфраструктури, підтримки підрозділів на приморському напрямку та блокування цивільного судноплавства.
За попередню добу на території Донецької та Луганської областей успішно відбито 15 атак ворога, знищено один зенітний ракетний комплекс, 9 танків, 3 артилерійські системи, 25 одиниць броньованої техніки, 3 одиниці спеціальної інженерної техніки та 3 автомобіля ворога.