Держекоінспекція призупинила контроль за якістю бензину

Коментарi:

Керуючись урядовою постановою про воєнний стан, Державна екологічна інспекція з 13 березня 2022 року припинила державний нагляд, зокрема, відбір зразків пального на українських АЗС.

Про це повідомили у Держекоінспекції.

Там зазначили, що заходи державного ринкового нагляду з 24 лютого не проводилися лише на тих територіях, де відбувалися активні воєнні дії, а з 13 березня їх в Україні загалом припинено на період воєнного стану.

"Відбір зразків непродовольчої продукції не проводився і проводитиметься після припинення військового стану в Україні", – пояснили у ДЕІ.

Водночас в інспекції відзвітували, що протягом січня-березня 2022 року здійснено 113 заходів державного ринкового нагляду, за результатами яких вжито 148 рішень щодо вжиття обмежувальних (коригувальних) заходів щодо усунення формальної невідповідності, та застосовано штрафні санкції на загальну суму – 1, 2 млн. грн.

Директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн повідомляв, що на тлі дефіциту в Україні частішають випадки шахрайства та реалізації неякісного пального на автозаправних станціях, виготовленого в кустарних умовах.