Ціна технічної води, яку подали до будинків миколаєців, буде такою ж, як і у питної

Коментарi:

Сьогодні, 9 травня, у будинках миколаївців з'явилася вода. Поки що ще не в усіх районах і не на всіх поверхах. Але влада обіцяє, що вже завтра вода буде скрізь.

Пити не можна!

Вкотре наголосимо, що це технічна вода, яку беруть із Південного Бугу. Після додаткового очищення та хлорування, до неї додають коагулянти – але пити її не можна через критично високий вміст солей.

Також ця вода небезпечна для побутових приладів – пральних та посудомийних машин, болерів, котлів тощо. Тому при їх використанні слід додавати засоби проти вапняного нальоту.

Протягом кількох днів у систему додадуть воду, яку видобувають із свердловин. І згодом нею повністю замінять річкову. Але для вживання ця вода також не підходить через підвищений вміст солей.

Вирішенням проблеми зараз займаються. Як повідомив мер Олександр Сенкевич, сьогодні, 9 травня, відбулася нарада з міністерством розвитку територій та он-лайн зустріч із послом королівства Данія (яка обіцяла допомогти у відновленні Миколаєва). Їм пояснили проблему, вони спробують знайти вихід, причому із застосуванням високих технологій.

За яким тарифом платитимемо

Поки що вода в будинки городян подаватиметься постійно. Але з часом її заміни на те, що можна буде вживати, цілодобової послуги не буде. Передбачається, що «питну» воду даватимуть по 2 години вранці та ввечері.

А от коштуватиме нинішня технічна вода майже так само, як і та, що «Миколаєводоканал» отримував із Дніпра, розповів Сенкевич. Нагадаємо, у тому тарифі левову частку займала ціна електроенергії для перекачування. Тут же високу ціну зумовили складнощами з очищенням та великою кількістю реагентів.

Невдоволеним тарифом Сенкевич запропонував закрити крани та ходити з тарою до вуличних водовозів. Якийсь час вони ще возитимуть воду.