Загинув один із найкращих льотчиків України Ігор Бедзай. 2014-го він вивів з Криму бойову техніку

Коментарi:

Заступник командувача ВМС ЗСУ з авіації полковник Ігор Бедзай загинув 7 травня, борючись із російськими окупантами.

Напередодні стало відомо про запеклі повітряні бої в районі острова Зміїний.

"Справжні авіаційні баталії із залученням десятків літаків розвертаються поблизу українського острова Зміїний в акваторії Чорного моря, де противник зазнає відчутних втрат..." – розповів 7 травня речник командування Повітряних сил.

У зведенні Генштабу ввечері 8 травня говорилося, що “основні зусилля ворог зосередив на знищенні аеродромної інфраструктури з метою запобігання діям нашої авіації, (...) підтримки дій підрозділів з повітря у смузі відповідальності угруповання Об'єднаних сил та у Чорноморській операційній зоні. Наростив інтенсивність застосування оперативно-тактичної авіації над акваторією північно-західної частини Чорного моря.

Ігор Бедзай станом на 2014 рік був в.о. о. командира 10-ї Сакської бригади морської авіації ВМС ЗСУ.

У 2014 році 10-та бригада морської авіації стала єдиним підрозділом Збройних сил, який зумів вивести з окупованого Криму свою бойову техніку. Ризикована операція з порятунку літаків та гелікоптерів під дулами автоматів окупантів була проведена під керівництвом Бедзая.

Полковника було нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня, а у 2018 році отримав нагородну зброю.

"Фактично завдяки лідерству Ігоря Володимировича ми зберегли Морську авіацію. Загинув він під час виконання бойового завдання, у складі екіпажу морського вертольота Мі-14 від ракети російського винищувача. Загинув у небі, яке любив та захищав", – написав у Facebook керівник Українського мілітарного центру Тарас Чмут.