На Кінбурні окупанти не дають гасити ліси: у вогні вже 130 га

Коментарi:

На Кінбурській косі з боку тимчасово окупованої Херсонської області продовжуються лісові пожежі, під загрозою залишаються населені пункти, окупанти не дають гасити вогонь.

У Міністерстві захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України повідомляли, що на косі пожежі охопили 130 га: 70 га – у Геройському та 60 га – в Іванівському лісництвах.

Голова Чулаковської об'єднаної територіальної громади Олександр Мусієнко, який нині перебуває на території, підконтрольній ЗСУ підтвердив інформацію.

"У громаді загалом у нас 13 сіл, біля лісу знаходиться половина. Не так давно сьогодні зв'язувався з Чулаківкою. Пожежі на території Чулаківського лісництва поки що немає, під контролем, деякі осередки спалаху є, то працівники лісгоспу одразу їх локалізують. Велика задимленість у селі, людям практично нічим дихати і багато попелу, що летить", – говорить голова громади.

За його відомостями, біля сіл Іванівка та Геройська постійні пожежі, у Геройському вогонь підібрався до будинків, місцеві жителі організувалися разом із працівниками лісгоспу на боротьбу з вогнем, оскільки рятувальників немає. Але російські військові не дали змогу ліквідувати пожежу. Як зазначив голова громади, геройський лісничий, який пішов дізнатися в окупантів, чи можна виїжджати на пожежу технікою, був затриманий російськими військовими більш ніж на добу, а з Іванівського лісництва старшого лісничого не було три доби, відпустили його вчора.

Мусієнко сподівається, що російські окупанти таки дозволять зупиняти вогонь. Тому у громаді вирішували питання про те, щоб у лісництва була технічна така можливість – невеликий запас дизпалива та бензину для пожежної машини та тракторів.