На Південнобузькому напрямку противник проводить перегрупування підрозділів, – зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 18.00 9 травня

Триває 75 доба героїчного протистояння українського народу.

Ворог проводить наступальні дії на Сході з метою встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей та утримання сухопутного коридору з Кримом.
Найбільша активність окупантів спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках.
На Волинському і Поліському напрямках противник активних дій не проводив.
На Сіверському напрямку обстановка змін не зазнала.
На Слобожанському напрямку ворог веде оборону. Основні зусилля продовжує зосереджувати на недопущенні просування наших військ у напрямку державного кордону.
На Сєвєродонецькому напрямку триває бій за Рубіжне. Противник намагається покращити тактичне положення, оволодіти містом та створити сприятливі умови для подальшого розвитку наступальних дій в напрямках Сєвєродонецька. Здійснив невдалу спробу штурму Воєводівки. Успіху не мав. Відійшов на раніше зайняті позиції.
На Бахмутському напрямку безуспішно вів бойові дії в районі Тошківки.
На Бесарабському напрямку у Придністровському регіоні Молдова обстановка залишилась без змін.
На Південнобузькому та Таврійському напрямках противник проводить перегрупування підрозділів з метою покращення тактичного положення. Нарощує системи вогневого ураження та протиповітряної оборони, вдосконалює інженерне обладнання позицій.
Для недопущення перекидання підрозділів Сил оборони України на інші напрямки, їх сковування, проводить демонстративні дії.
В акваторіях Чорного та Азовського морів кораблі чф рф продовжують виконувати завдання з ізоляції району бойових дій та ведення розвідки.
Практично уздовж усієї лінії зіткнення противник застосовувує усі наявні засоби артилерії та авіацію для обстрілів позицій наших військ, руйнування цивільної та військової інфраструктури.
В Маріуполі, незважаючи на оголошений “режим тиші”, відновив обстріли та штурмові дії заводу “Азовсталь”.