Мобілізацію не оголосив, війну також. Що сказав Путін у своїй промові на 9 травня

Коментарi:

Мир і Україна очікували, що на параді 9 травня президент Росії зробить якусь грандіозну заяву.

Одні експерти припускали, що путін оголосить у Росії загальну мобілізацію. Інші говорили про можливе оголошення війни Україні.

Чекали будь-чого. Тим більше, всі сходяться на думці, що російський лідер не володіє всією обстановкою на фронтах, а тому може приймати нелогічні (а іноді неадекватні рішення).

Зрештою, путін не сказив нічого нового: не оголосив офіційно війну та мобілізацію. Також він "не продав" росіянам жодної "перемоги" російських військ в Україні.

Коротка мова Путіна складалася з сказаних ним безліч разів пропагандистських тез про "бандерівців", "неонацистів", "розширення НАТО", "запобіжний удар по агресору" та їм подібних.
Ключові тези:

1. "Країни НАТО не захотіли нас почути, у них були зовсім інші плани, велася підготовка нападу на Крим, на Донбас. Альянс розпочав військове освоєння прилеглих до нас територій, у Києві заговорили про необхідність отримання ядерної зброї. Створювалася безпосередня загроза Росії у наших кордонів. Все говорило про те, що зіткнення з неонацистами, бандерівцями буде неминучим".

2. "Росія дала попереджувальну відсіч агресору. Це було вимушене рішення сильної, суверенної, самостійної країни".

3. “Звертаюся до військовослужбовців Російської Федерації та до ополченців Донбасу. та Брусилова, Сидор Ковпак, генерал Ватутін, Людмила Павлюченко".

4. "Ми ніколи не відмовимося від віри та традиційних цінностей. А на Заході тисячолітні цінності, зважаючи на все, вирішили скасувати".

5. "У параді беруть участь військові, які прибули з Донбасу".