До 9 травня не дожили ще півсотні окупантів, що залізли на Миколаївщину та Одещину, – зведення ОК "Південь" ЗСУ

Коментарi:

Протягом доби на Херсонському й Миколаївському напрямку суттєвих змін в позиціях на лінії зіткнення не відбулось. Однак, нашими підрозділами вчасно виявлено і зірвано спробу противника вивести групу розвідки.

В результаті бою, з боку ворога є вбитий, поранений і полонений.

Вдаривши на початку доби системами залпового вогню по Миколаєву, ворог продовжував тероризувати інші південні регіони ракетними ударами протягом всього дня.
Над Херсонщиною та Одещиною було збито безпілотні розвідники «Орлан-10» та ударний носій ракет «Форпост», відповідно.
Одещину за добу ворог атакував ракетами 9 разів, переважно із застосуванням авіації. 6 ракет влучно знищено силами протиповітряної оборони. Нанесені удари пошкодили в електроподстанцію і газогін, зруйнували кілька будинків та пошкодили зони відпочинку. На жаль, є постраждалі.
Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами та авіацією по ворожих позиціях нанесеногри близько півсотні уражень.
Ворожі втрати за добу склали: 51 рашист, 2 реактивні системи залпового вогню, танк, зенітно-ракетний комплекс «Панцир-С», БПЛА та гелікоптер.
Отримано підтвердження про втрати ворога напередодні – це ще 56 рашистів, ще 3 реактивні системи залпового вогню, 4 БТРи, 2 одиниці автомобільної техніки, а також суттєво пошкоджений радіолокаційний артилерійський розвідувальний комплекс «Зоопарк 2».