Антивоєнні тексти на російському сайті новин "Лента.ру" розмістили самі співробітники видання

Коментарi:

Антивоєнні тексти на російському сайті новин "Лента.ру" – не результат злому. Їх розмістили самі співробітники ресурсу новин, які самі в цьому і зізналися. Антивоєнні публікації простояли на сайті кілька хвилин – на скільки вистачило сміливості.

Це стверджує "Медіазону".

Джерело "Медіазони" у виданні підтвердило, що публікації зробили співробітники "Стрічки", замінивши текст в інших вже опублікованих новинах.

Нагадаємо, у понеділок, 9 травня, надійшла інформація про злом українськими хакерами сайту великого російського новинного видання "Лента.ру". На ньому з'явилася публікація "Російська влада заборонила журналістам говорити про негатив" та інші подібні публікації.

Так, зокрема, вранці на сайті було опубліковано матеріали із заголовками: "Війною легше прикрити провали в економіці". Путін має піти. Він розв'язав безглузду війну і веде Росію у прірву", "Росія кидає трупи своїх солдатів в Україні", "Путінська Росія зневажає закон", "Путін виявився головним русофобом світу".

У матеріалі містився дисклеймер: "Цей матеріал не погоджений з керівництвом, а за його публікацію Адміністрація президента роздасть виданню зірочок, тобто терміново роби скрін, поки не видалили".

Всі ці публікації простояли кілька хвилин, а потім були видалені.