Захисники Маріуполя розповіли, як командир морпіхів намагався втекти з міста

Коментарi:

Офіцер управління розвідки Ілля Самойленко розповів, що командир 36-ї бригади українських морських піхотинців Володимир Баранюк вирішив втекти з оточеного Маріуполя, взявши із собою людей, танки та боєприпаси.

Про це він заявив під час брифінгу з "Азовсталі"

Можна було б втекти, як боягуз, думати лише як власне життя, але не думати про власний обов'язок, присягу, яку він прийняв. Саме це сталося із командиром морпіхів 36 бригади. Він просто відмовився виконувати наказ, який йому було спущено.

І він спробував втекти з міста з невеликою групою працюючих танків, броньованих машин, боєприпасів.

... тут (з Маріуполя – ред.) не можна прорватися, але якщо думати тільки про своє життя, хапатимешся за будь-яку можливість, щоб це життя продовжити.

Це великий сором.

Самойленко нагадав, що вони зараз понад 100 кілометрів від основних позицій.

Про це розповів також командир полку "Азов" Денис Прокопенко в інтерв'ю "Українській правді".

"Потім несподівано командир 36-ї бригади ухвалив рішення, нікого не попередивши, просто піти на прорив у невідомому напрямку і тим самим втратив багато людей. Також багато людей було кинуто на свавілля долі, і вони просто потрапили в полон. Якби цього не сталося, з цією бригадою ми ще довго могли б тримати оборону на правому березі, але фланг був оголений, і після завершення зачистки заводу Ілліча противник кинув усі свої сили на наш напрям – це дозволило йому наступати на нас з флангу і тилу", – сказав Прокопенко.

Нагадаємо, росЗМІ вже показали Баранюка у полоні.