Великобританія відкриває заради України надзвичайний резерв у 1,6 млрд доларів

Коментарi:

Офіційний Лондон нарощує свою підтримку Україні, заявивши про передачу 1,3 млрд фунтів (близько 1,6 млрд доларів) як військову підтримку та допомогу. Таке зобов'язання було взято перед відеозустрічею лідерів G7 із президентом України Володимиром Зеленським.

Як пише Defense Express, новий пакет від Великобританії вдвічі більший за минулі обсяги допомоги. За словами уряду країни, це найвищі витрати з конфлікту з часів воєн в Іраку та Афганістані.

"Жорстокий напад Путіна не лише викликає неймовірні руйнування в Україні, а й загрожує миру та безпеці у всій Європі", – цитує заяву прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона видання Reuters.

Також відомо, що додаткові витрати на Україну надходитимуть із резерву, який використовується урядом у випаді надзвичайних ситуацій. Крім того, уряд проведе зустрічі з провідними оборонними компаніями щодо організації збільшення обсягів виробництва озброєння.

Нагадаємо, що Великобританія зробила величезний внесок у різке посилення оборони України ще до війни, передавши кілька тисяч ПТРК NLAW і наростивши підтримку після 24 лютого, направивши додаткову зброю та системи, зокрема переносні зенітні ракетні комплекси Martlet, які виявилися одними з найефективніших засобів проти рішучих дронів.

Більше того, про деяку підтримку від Лондона стає відомо лише після її практичного застосування проти ворога. Зокрема факт прибуття в Україну високоточних ракет Brimstone став публічним після того, як решісти показали уламки цієї ракети.