У звільнених українських селах від окупантів залишилися танки та гелікоптери

Виявлено залишки знищеної російської бойової техніки у звільнених ЗСУ селах Харківської області.

Фото з Малої Рогані, Бісквітного та Вільхівки опублікувала прес-служба Харківської обласної прокуратури у неділю, 8 травня. До населених пунктів Харківського району приїхала група правоохоронців на чолі з прокурором області Олександром Фільчаковим для документування доказів військових злочинів росіян.
Надалі будуть призначені експертизи з метою одержання даних про види озброєнь та боєприпасів, які застосовував противник, позицій, з яких вівся артилерійський вогонь, а також підрахунки завданих росіянами збитків внаслідок цих обстрілів.
У звільнених селах разом із прокурорами працювала слідчо-оперативна група СБУ, експерти-вибухотехніки Національної поліції та Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.
Бійці 92-ї ОМБр ЗСУ та добровольці вибили рашистів із села Мала Рогань 25 березня, а 27 березня – звільнили Ольхівку та Гусарівку.
Під час визволення Малої Рогані загинув командир добровольчого формування "Фрайкор" Георгій Тарасенко. Президент Володимир Зеленський надав йому звання Героя України посмертно.