У Херсонській, Миколаївській та Одеській областях ворог втратив танк, вертоліт та 22 рашиста, – зведення ОК «Південь» ЗСУ

Поточна оперативна обстановка на півдні України на ранок 8 травня.

Протягом ночі наші підрозділи на Херсонщині та Миколаївщині продовжували боронити зайняті рубежі.
Рашисти активних наступальних дій не вели, але продовжували наносити артилерійські та ракетні удари по позиціях наших підрозділів та об’єктах інфраструктури міста Миколаєва та Миколаївської області.
В ніч перед Днем пам’яті і примирення рашистські нелюди вдарили «Смерчами» й «Ураганами» по площі Перемоги, школі, дитячому садочку та лікарні в Миколаєві. Постраждалих серед цивільного населення нема.
Протягом ночі ворог продовжував завдавати ракетних ударів і по Одещині. Дві ракети збито силами протиповітряної оборони. Ще шість ракет вдарили по різних об’єктах в області. В тому числі пошкоджено приватні будинки, об’єкти критичної інфраструктури. Є постраждалі серед місцевих мешканців.
Водночас, силами та засобами наших підрозділів, зокрема й з застосуванням «Байрактара» успішно виконано 44 бойових завдання.
Загальні втрати ворога за ніч складають 22 рашисти, рективна система залпового вогню «Град» та танк на Херсонщині, а також гелікоптер з ворожим десантом на Зміїному.
Наші підрозділи запобігли висадці морського десанту на острів. Ворог намагався зробити це трьома швидкісними катерами. Після влучання й пошкодження одного з катерів, два інших вшилися від острова якнайдалі в море.
Імовірність ракетних атак та обстрілів півдня України залишається високою, з огляду на символізм значущих дат та лютої помсти ворога за наші перемоги.
Тим не менш, пам’ятаючи боротьбу наших прадідів із фашизмом, продовжуємо священну боротьбу з рашизмом заради миру на всій землі і в рідній Україні.