Росія стягнула на північ Криму зенітно-ракетні сили – "Схеми"

Коментарi:

Супутник зафіксував стягування військової техніки, зокрема зенітно-ракетних сил армії РФ на північ окупованого Криму – до села Філатівка, що поблизу Херсонської області.

Російські військові розмістили техніку у селі Філатівка на двох ділянках населеного пункту. У травні на одній з цих ділянок кількість військової техніки збільшилася, свідчить супутниковий знімок Planet Labs за 6 травня, який мають "Схеми".

За словами військового експерта, який проаналізував знімок на прохання журналістів, крім казарм на цій території розташований склад паливно-мастильних матеріалів.

Також можна помітити близько двохсот бойових броньованих машин різного типу та вантажних та командних автомобілів.

Окремо з'явилася великогабаритна техніка, яка, за словами експерта, може бути зенітними та ракетними пересувними комплексами.

"На вигляд можна сказати, що це один із трьох видів зенітно-ракетних комплексів, а саме: ракетна система залпового вогню "Смерч", протиповітряний комплекс С-300 або оперативно-тактичний ракетний комплекс "Іскандер", – розповів військовий експерт.

Така техніка може використовуватись для обстрілу позицій українських військових.

Якщо порівнювати із супутниковим знімком цієї місцевості за 27 квітня – техніки було набагато менше.

На другій частині Філатівки, де також є військова техніка, кількість її майже не змінилася. Станом на кінець квітня та початок травня на цій території знаходяться переважно військові вантажівки та різні види бойових броньованих машин.

У селі Філатівка з 2018 року розташовані казарми російських прикордонників.