Деякі країни хотіли купити у рф вкрадене в Україні зерно

Коментарi:

Росія блокує всі українські торгові шляхи та вивозить зерно, яке потім намагається продати деяким країнам. Київ знає, кому надходять такі "бізнес-пропозиції" країни-агресора.

Про це в інтерв'ю телеканалу Fox News розповів президент України Володимир Зеленський.

Глава держави назвав ситуацію із крадіжкою росією наших товарів, зерна та інших ресурсів великою проблемою.

"Росія блокувала всі торгові шляхи, і ми не можемо експортувати нашу пшеницю. Вони окупували наші порти і вивозять наші товари", – сказав Зеленський.

Президент додав, що українська сторона знає, яким саме країнам рф має намір продати викрадене зерно, але оголошувати такі наразі не став.

"Я не хочу зараз це говорити. Я не хочу називати конкретні країни, які за нашими спинами укладають угоди, щоб купувати наше зерно у росії, що вкрали з України – не зараз. Але ми маємо назви цих держав", – розповів він.

Зеленський зазначив, що якщо такі угоди буде реалізовано, Україна відреагує.

"Отже якщо вони це зроблять – ми, звичайно, повідомимо", – заявив президент.

А міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що один із суден із краденим зерном прямував до Єгипту.

«Ми зробили так, щоби в Єгипті його не прийняли. Після цього судно було змушене маневрувати та намагалося зайти до портів інших країн. Ми за ним стежимо", – зазначив Кулеба.

Він також додав, що єдина країна, в якій Україна не може зупинити пришвартування такого судна, – це Сирія. "Це найближчий союзник росії. Але з усіма іншими країнами ми працюємо, щоб ніхто з них не спокушався краденим українським зерном", – наголосив Кулеба. Міністр закордонних справ також пояснив, чи загрожує РФ зернове ембарго.