На Миколаївщині та Одещині ворог за добу втратив 80 рашистів, три гаубиці, ЗРК «Тор», три десантні катери, – ОК «Південь» ЗСУ

Поточна оперативна обстановка на півдні України на вечір 7 травня

Протягом дня ворог на лінії зіткнення в Херсонській та Миколаївській областях активності не проявляв. Однак, артилерійські й мінометні обстріли, а також ракетні удари не припинялися.
Протягом доби по Миколаївській області випущено чотири крилатих ракети, тричі атаковано Миколаїв і передмістя реактивними системами залпового вогню «Смерч».
Вкриваючи вогнем об’єкти інфраструктури, ворог руйнує і житлові будинки, і малий бізнес, і культурну спадщину, і найцінніше – людські життя. На жаль, є постраждалі.
Одещину атаковано 10 крилатими ракетами. 4– в області, 6 – по самій Одесі.
Є влучання в приватне підприємство з виготовлення меблів, у житловому районі ударною хвилею та уламками понівечено багатоповерхові будинки поряд.
Ще дві ракети знов нанесли ураження пошкодженої раніше злітно-посадкової смуги та у привід керування польотами Одеського аеропорту. Постраждалих нема.
Хоча ворог, атакуючи населені пункти, не тільки спричиняє руйнування інфраструктури, а й здійснює значний психологічний тиск на мирне населення.
Тим часом, нашими силами оборони нанесено ураження понад 120 цілей противника.
Біля острова Зміїний, який стає вже легендарним плацдармом феєричного зменшення сил і потужностей рашистів, влучними атаками «Байрактарів» знищено десантний катер типу «Серна» із ЗРК «Тор». Також знищено два десантно-штурмових катери типу «Раптор», а ще один «Раптор» суттєво ушкоджено.
46 рашистів зі складу екіпажу та десанту відмінусовано від живої сили ворога.
Загальні ж втрати окупантів за цю добу складають 80 рашистів та 10 одиниць техніки, враховуючи перелічений катерний склад, зенітно-ракетний комплекс «Тор», збитий ранком над Одещиною ударний безпілотник-розвідник «Форпост», бойову машину десанту та три гаубиці.
В районі Станіслава на Херсонщині ворог залишився ще й без складу боєприпасів.