На Кінбурській косі горить ліс, окупанти силою забороняють місцевим гасити вогонь

Коментарi:

Російські загарбники не дають місцевим жителям гасити лісові пожежі, що наближаються до сел Геройське та Іванівка Чулаківської територіальної громади.

Про це повідомив у фейсбуці глава Чулаковської громади Олександр Мусієнко.

"Сьогодні відбувається величезне лихо в нашій громаді та у всій Херсонщині, горять ліси безпосередньо біля сіл Геройське та Іванівка! Російські військові силою забороняють місцевим жителям гасити пожежу! Мені дзвонять сотні людей, питаючи, а що робити – згоріти чи втопитися? Я прошу максимального поширення?" цієї посади, можливо, він потрапить до журналістів, які піднімуть цю катастрофу вище за наш уряд!" – сказано у повідомленні.

За його словами, смерть від вогню чи диму загрожує дітям та літнім людям.

Раніше в Міністерстві захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України повідомляли, що в Херсонській області пожежі охопили 130 га лісу: 70 га – у Геройському та 60 га – в Іванівському лісництві. Через дії окупантів, суху та вітряну погоду ускладнюється своєчасна локалізація пожеж, адже рашисти не пропускають лісову охорону до вогнищ загорянь. Вогонь знищує цілі екосистеми українських лісів, які дуже важко відновити.

Внаслідок військової агресії РФ в українських лісах відбувається втричі більше пожеж, ніж за аналогічний період 2021 року.