На Південнобузькому напрямку ворог обороняється, на Запоріжжі – зализує рани, – зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 18.00 7 травня.

Триває 73-я доба героїчного протистояння українського народу. Ворог продовжує наступальні дії у Східній операційній зоні для встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з Кримом.

На Волинському і Поліському напрямках противник активних дій не проводив. Зберігається загроза нанесення з території Білорусі ракетно-бомбових ударів.
На Сіверському напрямку у прикордонних районах Курської області триває інженерне обладнання позицій.
На Слобожанському напрямку противник основні зусилля зосередив на недопущенні подальшого просування наших військ у напрямку державного кордону України. Посилив угруповання військ за рахунок підрозділів резерву. Здійснював артобстріли біля Прудянки та Слатиного.
В результаті наступу підрозділів ЗСУ ворог втратив контроль над населеним пунктом Циркуни.
Противник намагався вести наступ у напрямку Вірнопілля, успіху не мав, зазнав втрат та відійшов.
На Донецькому напрямку ворог зосередив основні зусилля на взятті під повний контроль Рубіжного та підготовці до наступу на населені пункти Лиман та Сєвєродонецьк.
Також противник намагався взяти під контроль населений пункт Олександрівка, успіху не мав.
На Маріупольському напрямку ворог продовжує блокувати підрозділи Сил оборони у районі заводу “Азовсталь”. За підтримки артилерії та танків проводить штурмові дії.
За підтримки авіації намагався вести наступальні дії в напрямку Полтавки Запорізької області, зазнав втрат, відійшов на раніше займані позиції.
Підрозділи Сил оборони біля Пологів Запорізької області знищили частину озброєння та військової техніки ворога. Його особовий склад залишив позиції.
На Південнобузькому напрямку противник веде оборону та наносить ракетні удари по військовій та цивільній інфраструктурі. На Криворізькому напрямку наступальних дій не проводив.
Окупанти несуть значні втрати. Так, у населеному пункті Бурчак на Запоріжжі привезли 100 поранених військовослужбовців повітряно-десантних військ зс рф.