Монтаж електричного водонагрівача своїми руками

Коментарi:

У приватному будинку або квартирі, де є електричний водонагрівач, не буває перебоїв, завжди є гаряча вода. А відмовившись від послуг гарячого водопостачання та використовуючи функцію «економ», можна суттєво знизити оплату комунальних послуг.

Торговельна мережа пропонує велику кількість електронагрівачів імпортних та вітчизняних виробників, що відрізняються за обсягом, потужністю, конструкцією, дизайном та іншими параметрами. Кабель ВВГ можна купити тут https://art-bud-electro.com/kabelno-provodnikovaya/vvg1

Види бойлерів

Існує безліч видів приладів за обсягом. При виборі водонагрівача за ємністю бака та габаритними розмірами враховується потреба сім'ї у кількості гарячої води. Ставити їх потрібно у місцях, де є якісна гідроізоляція. Залежно від місця встановлення та принципу дії електронагрівачі поділяються на кілька видів:

1. Накопичувальний бойлер.
2. Проточний.
3. Вертикальний.
4. Горизонтальний.
5. Настінний.
6. Підлоговий.
7. Вбудований.

Установка електричного водонагрівача

Монтаж бойлера – відповідальний захід, який проводиться строго за інструкцією. Якщо людина знається на техніці, електричний нагрівач цілком можливо встановити самостійно.

Перед початком монтажних робіт необхідно вивчити інструкцію, схему підключення мережі, маркування приладу та багато важливих моментів.

Порядок робіт:

1. Вибрати місце встановлення.
2. Перекрити водопостачання і злити рідину, що залишилася, з труб.
3. Підвести труби до кожного висновку.

Особливості встановлення підлогових та настінних бойлерів

Підлоговий електричний водонагрівач ставиться у зручному місці безпосередньо на підлогу. При цьому відстань від корпусу нагрівача до прилеглих предметів має бути: для невеликих вісімдесяти літрових нагрівачів не менше 30 см, для більших бойлерів – щонайменше 50.

Згідно з інструкцією, при встановленні настінного водонагрівача потрібно залишати якнайменшу відстань від висновків. Вага приладу пропорційна обсягу бака. Тому монтувати його потрібно тільки на міцні кріплення – спеціальні підвісні кронштейни, анкера або потужні металеві гаки.

Підключення до електрики та холодної води

Нагрівач підключається до системи водопостачання за допомогою гнучких пластмасових труб. Металеві труби використати не допускається. Місця приєднання ретельно герметизуються ФУМом. Дуже важливою є роль спускного клапана для скидання підвищеного тиску. Якщо при нагріванні повного бака клапан трохи наповнює воду, не варто хвилюватися – це вважається допустимим.

Щоб продовжити термін служби накопичувального водонагрівача, на труби, що підводять, рекомендується встановити фільтри попереднього очищення.

При підключенні приладу до електромережі необхідно використовувати індивідуальний силовий кабель з перетином не менше 2,5 мм2, а також автомат номіналом не менше 16 А. Бажано встановити ланцюг УЗО або дифавтомат. Не можна підключатися через всілякі перехідники або подовжувачі.

Перед увімкненням приладу потрібно переконатися у повному заповненні бака водою.

Основні вимоги до встановлення накопичувального водонагрівача:

• надійне прикріплення бака до стіни;
• підведення холодної води згідно з маркуванням на баку;
• підключення до електромережі через електрокабель;
• надійне заземлення.

Якщо монтаж водонагрівального приладу здійснено правильно, у вас з'являється можливість забезпечити себе гарячою водою у достатній кількості у будь-який час доби.