Вчора ворог для обстрілів Миколаївщини застосував «Смерч» та вдарив ракетою типу «Москіт», – ОК «Південь» ВСУ

Оперативне командування «Південь» про поточну ситуацію.

На тимчасово окупованих територіях Херсонщини та Миколаївщини продовжуються агітаційні заходи рашистів із впровадження влади колаборантів.
Розкрадаються запаси та резерви сільськогосподарських підрприємств.
Противник продовжує тактику закріплення на позиціях без активних дій, але зосереджує зусилля на вогневому ураженні вздовж лінії зіткнення.
Для коригування вогню артилерії застосовуються безпілотники-розвідники, але влучними діями наших підрозділів два «Орлани-10» на Миколаївщині і Херсонщині, відповідно, заземлені.
Наші підрозділи за добу зменшили ворожу орду на 24 рашисти, а до ранкових результатів знищеної техніки та озброєння додали два «Орлани».
По Миколаєвщині противник знов наносив удари системами залпового вогню «Смерч» та вдарив ракетою типу «Москіт». Постраждалих серед місцевого населення нема.
В Придністров’ї, що межує із Одещиною, намагалися розігнати інформаційний вкид нібито про постріли, що чутно з боку України. Ворог продовжує вишукувати способи спровокувати виникнення збройних сутичок в проблемному регіоні.
Цинізму нелюдів немає меж: свої підступні плани із нанесення ударів по об’єктах інфраструктури, ворог вже не вперше намагається завчасно виправдати, звинувачуючи ЗСУ у розміщенні своїх командних пунктів в лікарнях, пологових, школах.
Так міноборони рашистів звинуватило українську владу у розташуванні командного пункту ЗСУ в Одеській обласній лікарні, а на подвір’ї хвора фантазія орків намалювала бронетехніку, артилерію і системи залпового вогню.
Разом з тим в північно-західній частині Чорного моря корабельна група із носіями крилатих ракет продовжує маневрування, зберігаючи імовірність ракетних ударів по Україні досить високою.