Російські безпілотники збивають пачками: над Миколаївщиною та Херсонщиною збили по «Орлану»

Коментарi:

У Миколаївській та Херсонській областях українські бійці знищили 24 окупанти та ворожі безпілотники-розвідники

5 травня лише на Півдні країни ЗСУ знищили два безпілотники "Орлан" – по одному Миколаївщині та Херсонщині.

Ці безпілотники-розвідники ворожі війська використовують із коригування вогню артилерії.

Все завдяки точним діям наших підрозділів.

Орлани збивають пачками

Як пише Defense Express, розвідувальні безпілотники "Орлан-10" рашистських окупаційних військ виявилися вразливими не лише до переносних зенітно-ракетних комплексів, а й до українських засобів радіоелектронної боротьби.

Так, останнім часом Командування Повітряних Сил ЗСУ звітує про рекордні кількості збитих "Орланів" за добу – наприклад, учора, 5 травня, решісти втратили 14 таких безпілотників. Загалом з початку повномасштабної війни українські захисники знешкодили понад 300 БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Низка цих безпілотників була збита з сучасних ПЗРК, таких як Martlet LMM, у яких використовується управління ракетою в "лазерній стежці", що виявилося ефективним для знищення таких цілей, як "Орлан".

У той же час страждають російські "Орлани" та засобами радіоелектронної боротьби. Як виявилося, "антиребівський" захист навігаційних сигналів російських безпілотників, зокрема адаптивні антенні грати серії "Комета", має низьку ефективність у районах застосування ЗСУ засобів РЕБ.

Рашисти стверджували, що малогабаритна адаптивна антенна решітка серії "Комета" "підвищує завадостійкість на 40-50 дБ, що рівнозначно зменшенню радіусу придушення в 100-300 разів".

Втім, українські військові з таким твердженням не згодні – наразі війська РФ зазнають нестачі БПЛА на передовій, у тому числі внаслідок їхніх великих втрат. Водночас, деякі БПЛА рашистів постраждали і від "дружнього вогню".

Зауважимо, що такі втрати рашистських БПЛА можна пов'язати, ймовірно, з активним використанням наших військових комплексів РЕБ "Нота" українського виробництва, а також іншими засобами РЕБ від зарубіжних партнерів.