Правоохоронцям дозволили проводити обшуки вночі та без понятих. Закон набув чинності

Коментарi:

Правоохоронні органи отримали право проводити обшуки вночі та без понятих під час воєнного стану.

Про це свідчить закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу, який був прийнятий 14 квітня та набув чинності 1 травня, передають Українськi Новини.

Закон визначає, що проведення слідчих (розшукових) дій у нічний час (з 22 години до 6 години) не допускається, за винятком невідкладних випадків, коли затримка в їх проведенні може призвести до втрати слідів кримінального правопорушення або втечі підозрюваного, а також, крім кримінального. виробництва у порядку КПК.

Обшук чи огляд житла чи іншого володіння особи, обшук особи провадяться з обов'язковою участю не менше двох понятих незалежно від застосування технічних засобів фіксування відповідної слідчої (розшукової) дії, крім особливостей, встановлених статтею 615 КПК.

При цьому, при проведенні обшуку або огляду житла або іншого володіння особи, якщо залучення понятих об'єктивно неможливе або пов'язане з потенційною небезпекою для їхнього життя або здоров'я, відповідні слідчі (розшукові) дії проводяться без залучення понятих.