Ми не бачимо кінця війні, – Зеленський

Коментарi:

Президент Володимир Зеленський вважає, що немає ознак швидкого завершення російсько-української війни.

Про це він заявив під час виступу перед фахівцями Королівського інституту міжнародних відносин.

"Сьогодні 72-а доба повномасштабної війни, і ми не бачимо кінця війни поки що. Ми не відчуваємо і не бачимо найменшого бажання від російської сторони, щоб завершити її. І ми не бачимо задовільних рішень тих викликів, які спровокувала Росією цією війною", – вважає Зеленський.

Президент пояснив, що Україна прагне здобути перемогу у війні якнайшвидше, відновити свою територіальну цілісність і розпочати відновлення зруйнованого майна, зокрема за кошти, конфісковані в Росії.

Зеленський наголосив, що російсько-українська війна матиме глобальні наслідки у багатьох сферах. Насамперед йдеться про виклики для продовольчої безпеки сотень мільйонів людей, зокрема на Близькому Сході. Адже, за словами Зеленського, порушено традиційні ланцюжки постачання ключових продуктів харчування в регіоні.

Зеленський висловив жаль, що більше двох місяців українській владі доводиться говорити про ті самі речі, які здатні зупинити російську військову агресію, але світ спочатку довго вагається, лідери дискутують, а врешті-решт погоджуються з думкою України.

Президент згадав як приклад довгі суперечки навколо нафтового ембарго, щодо якого більшість країн спочатку висловлювали категоричну відмову навіть розглядати таку можливість. Але тепер ембарго вже закладено у наступному пакеті санкцій з боку Євросоюзу, тоді як США та Великобританія вже ухвалили рішення про припинення імпорту російської нафти та нафтопродуктів.