9 травня в Україні можуть активізуватись російські диверсанти – МВС

Коментарi:

У Міністерстві внутрішніх справ припускають активізацію диверсантів та інших кримінальних елементів напередодні 9 травня.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін, якого цитує Укрінформ

Єнін уточнив, що для забезпечення безпеки під час запланованих заходів у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні по всій країні буде задіяно понад 5 тисяч правоохоронців.

За його словами, зараз у низці міст України проводяться спецоперації для запобігання можливим провокаціям.

Заступник міністра зазначив, що правоохоронці виявляють потенційних диверсантів фактично щодня. Наприклад, у п'ятницю в одній із центральних областей України затримано особу, яка співпрацювала з ворогом. За даними правоохоронців, фігурант під час тимчасового захоплення РФ території Київщини наводив ворога на місця накопичення стратегічних запасів, показував, де мешкають учасники АТО, активісти.

"Ми отримуємо інформацію про цілком можливі обстріли мирних територій, і тому звертаюся до кожного українця, особливо в ці дні – не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

І, безперечно, це символічні дати для російського агресора як червоне для бика. Тому ми готові до протидії ДРГ та іншим кримінальним елементам, які, можливо, можуть активізуватися в ці дні.

Поки весь цивілізований світ згадує у ці дні жертви страшних воєн, Російська Федерація хоче парадів і готується до танців на кістках у Маріуполі. Так ось, 9 травня для РФ – це ніякий не день перемоги, це день великої ганьби".