Вступна кампанія-2022: затвердили порядок прийому до вузів, основна сесія тесту – у липні

Коментарi:

Порядок прийому на здобуття вищої освіти у 2022 році офіційно затвердили, повідомив голова МОН Сергій Шкарлет у Telegram.

Відповідно до умов вступу – основна сесія здачі мультипредметного тесту, який цього року замінює ЗНО, відбудеться у середині липня, а головний етап вступної кампанії – у серпні.

"Порядок прийому на здобуття вищої освіти у 2022 році заюстований. У 2022 році для вступників до українських закладів професійної вищої освіти будуть створені максимально можливі безпечні умови проведення вступної кампанії", – зазначив Шкарлет.

"Основна сесія складання НМТ відбудеться у середині липня, а головний етап вступної кампанії – у серпні", – зазначив голова МОН.

Читайте також Один тест, три сесії та пункти тестування в ЄС: як цього року проходитиме аналог ЗНО

Міністр нагадав, що цього року буде організовано Національний мультипредметний тест (НМТ), який відбудеться у формі комп'ютерного онлайн-тестування з трьох предметів (українська, математика, історія України).

"НМТ за кордоном відбудеться одночасно з тестуванням в Україні. За різними спеціальностями будуть встановлені відповідні вагові коефіцієнти оцінок", – повідомив голова МОН.

Також, за його словами, для вступників до магістратури буде проведено магістерський комплексний тест (МКТ) для спеціальностей «Право», «Міжнародне право» та магістерський тест навчальної компетентності (МТУК) для кон'юнктурних спеціальностей.

У рамках вступної кампанії 2022 року, на тлі військового стану, для вступу на бакалаврат замість традиційного ЗНО передбачено проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) у комп'ютерному форматі.

На мультидисциплінарний тест для вступу до вищих навчальних закладів цього року зареєструвалося близько 340 тис. бажаючих.