Ворог втратив контроль над населеними пунктами на межі Миколаївщини та Херсонщини, позбувся п’яти танків, двох Су-30, – оперативка Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 5 травня

Розпочалась 71 доба героїчного протистояння Українського народу.
Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні для встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з Кримом.
На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив.
На Слобожанському напрямку ворог продовжує обстріли Харкова та здійснює розвідку позицій підрозділів Сил оборони. В районі північніше міста Ізюм продовжує артилерійські та мінометні обстріли.
На Донецькому і Таврійському напрямках тривають артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення. Противник застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію.
Підрозділи противника намагаються вести наступальні дії на Лиманському, Сєвєродонецькому та Попаснянському напрямках, успіху не мають.
На Авдіївському та Курахівському напрямках ворог продовжує обстріли позицій захисників України.
У районі Маріуполя основні зусилля російські окупанти зосереджують на блокуванні та спробах знищення наших підрозділів в районі “Азовсталі”. За підтримки авіації, противник поновив наступ з метою взяття під контроль території заводу.
Частина військовослужбовців 38-ї окремої мотострілецької бригади 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу відмовилась від бойових дій на території України. Вони перебувають поблизу кордону та чекають на переміщення до рф.
На Південнобузькому напрямку ворог завдавав ракетно-бомбових ударів по позиціях наших військ та інфраструктурі регіону.
Завдяки успішним діям ВСУ ворог втратив контроль над кількома населеними пунктами на межі Миколаївської та Херсонської областей.
За попередню добу Повітряні Сили та Сухопутні війська вразили 9 повітряних цілей: 4 БпЛА та 3 крилаті ракет. Також уражено два літака. Попередньо – винищувачі Су-30.
На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито 11 атак, знищено 5 танків, 7 одиниць броньованої техніки та 5 одиниць автомобільної техніки ворога.