Російський танк розстріляв автомобіль баштанських лісників, які з пожежниками гасили ліс

Коментарi:

Небезпека лісових пожеж, яка завжди була високою у Миколаївській області у сухі теплі дні, стала ще вищою у дні війни.

І в Миколаївському обласному управлінні лісового та мисливського господарства знову нагадують мешканцям про те, що треба берегти наш край. І життя людей. У жодному разі не підпалювати суху траву!

Працівники лісгоспу виїжджають на пожежі та ризикують нарівні з рятувальниками. А зараз, коли йде війна, це стає вдвічі небезпечнішим.

Начальник Миколаївського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Грицай розповів історію, що сталася днями.

Читайте також Частину посівів Березнегуватського лісництва знищено через обстріли

Лісничий Мурахівського лісництва держпідприємства «Баштанське ЛМ» Іван Кисіль, локалізуючи вогонь у лісі, разом із пожежниками потрапив під обстріл. Займання ліквідували. І дивом урятувалися самі.

Але свій автомобіль лісничий втратив – машина згоріла через постріл із ворожого танка. Люди врятувалися, бо сховалися в лісі, і лише дочекавшись ночі, пішки дісталися лісництва.

«Сподіваюся, це досить переконливий аргумент, щоб бути обережними із вогнем на природі. Та й усюди. І хоча б мінімізувати кількість виїздів на пожежі», – наголосив Грицай.