Миколаївська область «недовиконала» бюджет лише на небагато, хоча очікували провал на 40 відсотків, – Кім

Коментарi:

Два місяці війни дуже вдарили по кожному бізнесу Миколаївської області. І економічний фронт регіону не менш важливий для обласної воєнної адміністрації.

Щойно з'явилася найменша нагода для роботи, підприємців закликали повернутися на роботу.

Як повідомив губернатор Віталій Кім, за підсумками чотирьох місяців бюджет недовиконано лише на 5 відсотків. Хоча, за оцінками влади, очікувалися «катастрофічні» 30-40 відсотків.

«Бізнес хоче працювати, але дуже важко з низки причин – брак оборотних засобів, логістичні проблеми тощо. Але на сьогодні у нас є певний запас, і ми заощаджуємо ресурси, щоб можна було забезпечувати життєдіяльність області якнайдовше», – розповів Кім в інтерв'ю «Укрінформу».

Він зазначив, що відновлювати залізничну інфраструктуру в Миколаєві наразі немає сенсу. Тому що зараз поїзди під постійним обстрілом орків. Хоча це могло вирішити проблему логістики портів.

Також Кім розповів про перебіг посівної кампанії.

«Зараз кожен фермер приймає рішення на власний розсуд, чи має він можливість виконати той чи інший обсяг робіт. Так, змінилася і структура, скажімо, посіяли менше кукурудзи через відсутність вологи і так далі. Зараз уряд розробляє програму, яка дозволить викупити у фермерів майбутній урожай, бо це також дуже важливо», – зазначив губернатор.