На Південнобузькому напрямку противник окопується, підвозить снаряди і паливо, – зведення Генштаб ЗСУ

Оперативна інформація станом на 18.00 5 травня.

Триває 71 доба героїчного протистояння українського народу.
Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні для встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з Кримом.
Ворог провокує напруженість у Придністровському регіоні республіки Молдова та на території Білорусі.
Противник продовжує завдавати ракетні удари по об’єктах транспортної інфраструктури. На тимчасово захоплених територіях розкрадає продукцію аграрних підприємств.
На Волинському і Поліському напрямках ворог активних дій не проводив. окремі підрозділи ЗС Білорусі перебувають у вищій ступені боєготовності.
На Сіверському напрямку триває інженерне обладнання позицій в прикордонних районах Курської області.
На Слобожанському напрямку противник намагався відновити втрачені позиці в районі Харкова, провів невдалу спробу наступу в районі населеного пункту Старий Салтів.
На базі Куп’янської міської лікарні окупанти облаштовали шпиталь.
Ворог не припиняє спроби покращити тактичне положення в районі Ізюма, здійснює артилерійські обстріли наближених населених пунктів, успіхів не має.
Через значні втрати ворог вивів на відновлення підрозділи зі складу 4-ї танкової дивізії 1-ї танкової армії та 106-ї повітряно-десантної дивізії ЗС рф.
На Донецькому напрямку противник намагався оволодіти Попасною, взяти під повний контроль місто Рубіжне та забезпечити сприятливі умови для продовження наступу у напрямках на міста Лиман та Сєверодонецьк. Успіху не мав.
На Південнобузькому напрямку противник зосередив зусилля на фортифікаційному обладнання позицій, поповненні запасів боєприпасів, пального та матеріально-технічних засобів.