У портах Миколаъвщини через російських окупантів стали на якір 30 суден

Коментарi:

Близько 500 моряків на 100 судах все ще знаходяться в українських портах.

Наразі порти в Україні – небезпечні місця для моряків, оскільки окупанти регулярно обстрілюють їх. З 24 лютого із судів в Україні вдалося евакуювати півтори тисячі людей, але п'ятсот моряків все ще лишаються в українських портах, повідомляє Maritime Executive.

Зараз Міжнародна палата судноплавства (IСS) працює з ООН з евакуації моряків, що залишилися. ICS високо оцінила зусилля з порятунку, зроблені профспілками, а також державами прапора, портів та моряків, проте наголосила, що роботи з евакуації все ще достатньо. За підрахунками ICS, понад 70 суден застрягли у морських портах України: у Миколаєві – 25, у Чорноморську – 23), у Херсоні – 16, в Одесі – 10.

ож заблоковані судна у Бердянську – 8), Південному – 6, Маріуполі –5, в Очакові – 2 та ще два у миколаївському порту «Ніка-Тера» Фактичні цифри можуть відрізнятися, оскільки деякі судна відключили AIS.
Більшість суден, що застрягли, – суховантажі, але є і танкери, буксири, ролкери, криголами. Багато моряків змогли дістатися додому евакуаційними рейсами, але деякі змушені залишитися на судах як «скелетний екіпаж», щоб обслуговувати їх в очікуванні виходу.