Протитанкові групи взяли під контроль чотири населених пункти на межі Миколаївської та Херсонської областей, – зведення ОК «Південь»

Оперативне зведення ОК "Південь" ЗСУ.

Протягом доби на Херсонському й Миколаївському напрямку противник продовжував інженерне удосконалення своїх позицій, активних наступальних дій не вів, але здійснював обстріли артилерією та броньованою технікою.

Тим часом наші мобільні протитанкові групи забезпечено контроль території чотирьох населених пунктів поблизу адмінмежи Миколаївщини і Херсонщини.

Загальні ворожі втрати за добу склали 47 рашистів та 15 одиниць техніки, серед яких двабезпілотники-розвідники, радіолокаційна станція та дизель-генератор, 2 зенітно-ракетних комплекси та 8 одиниць автомобільної техніки.
Також знищено 7 складів, колонна противника з боєприпасами та пально-мастильними матеріалами.
Ввечері ворогом здійснено черговий ракетний удар по кільком регіонам України, на півдні, зокрема по Одещині і Кіровоградщині.
Двома випущеними з Каспійського напрямку ракетами влучено по залізничній інфраструктурі Кіровоградщини, на жаль є загиблі та поранені.
Ще три ракети, спрямовані на Одещину, збиті силами ППО.
Повторно атакуючи Одещину, ворог вдарив ще двома ракетами по об’єктах інфраструктури регіону. На щастя, постраждалих нема.
Корабельне угруповання ЧФ рашистів перебуває у готовності нанесення ракетних ударів по території України.