На судні "Матрос Позинич" знаходиться 27 тисяч тонн вкраденого зерна, яке російські мародери намагаються продати

Коментарi:

Російське судно "Матрос Позинич" завантажило 27 тисяч тонн зерна, вкраденого на Херсонщині, та прямувало з ним до єгипетського порту Олександрія.

З'явилися подробиці цього нечуваного мародерства.

Судно "Матрос Позинич" пройшло Босфор 23 квітня і вирушило до Керченської протоки, після чого до 27 квітня знаходилося в Керченській протоці на якірній стоянці порту Кавказ без вантажних операцій. Потім 27 квітня судно вимкнуло АІС (автоматична система ідентифікації, яка має бути включена для всіх суден згідно з міжнародними морськими правилами).

Вже 28 квітня "Матрос Позинич" був помічений у Севастополі у зернового терміналу стивідорної компанії "Авліта", яка у російських реєстрах значиться як "Авал". Там і завантажилося краденим. 30 квітня судно рушило у напрямку єгипетського порту Олександрія. У міністерстві закордонних справ України повідомили, що наші дипломати завадили Росії доставити це зерно до Олександрії. "Після цього російська сторона направила судно із зерном у бік Лівану та Сирії. МЗС вже звернулося до ліванських та сирійських органів, щоб вони заарештували вкрадений вантаж, якщо судно зайде до їхніх портів", – повідомив спікер МЗС Олег Ніколенко.

Він наголосив, що мародерство на Херсонщині, вивезення звідти зерна та сільськогосподарської техніки, підриває не лише продовольчу безпеку України, а й значну частину світу, залежну від українського продовольства. За останніми даними MarineTraffic, судно було на стоянці біля порту Кавказ і 4 травня рушило у напрямку Бейрута.

"Матрос Позинич" входить до підсанкційної "Об'єднаної суднобудівної корпорації".