«Літаючий Кремль» Путіна переполошив жителів Москви

Спецборт Путіна Іл-80 (Maxdome), відомий як літак "Судного дня", з якого глава Кремля зможе управляти країною у разі ядерної війни, помітили у небі над Москвою.

Відповідне відео 3 травня опублікувало Daily Mail. Літак пролітав низько над околицею столиці РФ на тлі повідомлень про можливе застосування РФ ядерної зброї під час війни в Україні, зазначає британське видання.

Водночас, офіційні особи в РФ заявили, що Іл-80 візьме участь у параді 9 травня, а його нинішні польоти – репетиція. Daily Mail при цьому зазначає, що гігантський за розмірами літак радянської епохи – без вікон, окрім кабіни пілотів, відомий у народі як "Літаючий Кремль" – не з'являвся на святкуванні Дня Перемоги з 2010 року.
Його повторна поява на параді може бути ознакою направлення Путіним попереджувального сигналу до Заходу, підкреслює видання.

Іл-80 (Maxdome) призначений для використання Кремлем у разі ядерної атаки та може дозаправлятися у повітрі. Путін зможе віддавати накази російським військовим щодо завдання ядерних ударів з повітряного командного пункту.