В Україні визначили дату щорічної індексації пенсій – ПФУ

Коментарi:

В Україні з 1 березня щороку пенсії будуть індексовані для всіх категорій пенсіонерів. Це стосується військових, державних службовців, науковців та посадових осіб. Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України.

"Президент України підписав Закон України від 15.02.2022 №2040-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства", яким зокрема визначено 1 березня датою щорічної індексації пенсій для всіх категорій пенсіонерів", – йдеться у повідомленні.

Індексація всіх пенсій проводитиметься на загальних умовах з урахуванням одного показника коефіцієнта збільшення у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Також законом передбачено:

  • відновлення права на достроковий вихід на пенсію особам, звільненим з роботи у зв'язку з реорганізацією/ліквідацією підприємства або станом здоров'я (не більше ніж за півтора роки до досягнення пенсійного віку);
  • надання права на дострокову пенсію батькам дітей, хворих на тяжке рідкісне захворювання.

Нагадаємо, Марина Лазебна, міністр соціальної політики України, повідомила, що середній розмір пенсії українців після індексації становить 4370 грн., а середній розмір пенсій військових пенсіонерів перевищив 8500 грн.