Росія звинуватила Ізраїль у підтримці "неонацистського режиму у Києві"

Коментарi:

Міністерство закордонних справ Росії засудило уряд Ізраїлю на підтримку "неонацистського режиму в Києві".

Пост із таким змістом видав у Twitter мід росії.

"Звернули увагу на антиісторичні заяви глави МЗС Ізраїлю Яїра Лапіда, які багато в чому пояснюють курс нинішнього уряду Ізраїлю на підтримку неонацистського режиму в Києві", – йдеться у повідомленні.

А напередодні під час інтерв'ю телекомпанії Mediaset глава мід Росії Сергій лаврів назвав євреїв "найбільшими антисемітами" і заявив, що "Гітлер мав єврейську кров".

"Зеленський висуває аргумент: яка у них може бути нацифікація, якщо він єврей. Можу помилитися, але Гітлер теж мав єврейську кров. Це абсолютно нічого не означає. Мудрий єврейський народ каже, що найзапекліші антисеміти, як правило, євреї", – заявив лавров.

Міністр зв'язку Ізраїлю Йоаз Хендель також розкритикував заяву лаврова, назвавши її «помилкою, яка має виправдати жахливі дії росіян в Україні», повідомляє Haaretz.

Слова лаврова засудили й інші ізраїльські політики та громадські організації, у тому числі голова меморіалу Голокосту "Яд ва-Шем" Дані Даян, який вказав, що лаврів перетворив "жертв на злочинців, висунув абсолютно хибне твердження про те, що Гітлер був єврейського походження".