Після скабрезностей Сергія Лаврова Ізраїль вирішив збільшити допомогу Україні

Коментарi:

Ізраїль ухвалив рішення про збільшення гуманітарної та військової допомоги Україні у війні з Росією.

Однією з причин стала нещодавня образлива заява глави МЗС РФ Сергія Лаврова. В Ізраїлі зазначають, що збільшення допомоги буде "істотним кроком", хоча жодного озброєння, яке могло б допомогти ЗСУ проводити операції наступального характеру, поставлено не буде. Допомога не включатиме системи ППО, сучасне озброєння та ударні системи.

Як повідомляє видання Haaretz, рішення про збільшення гуманітарної та військової допомоги Україні, напевно, стало наслідком охолодження відносин Ізраїлю з Кремлем. Ізраїльські офіційні особи висловили обурення коментарями Лаврова, а міністр закордонних справ Яїр Лапід назвав їх "непрощенними та обурливими".

Нагадаємо, Сергій Лавров назвав євреїв найзапеклішими антисемітами. Ізраїль заявив, що такі висловлювання російського чиновника є обурливими. Також посол Ізраїлю Міхаель Бродський заявив, що заяви офіційних російських осіб про те, що Ізраїль підтримує нібито "неонацистський режим" у Києві, а також взагалі використання аналогій із нацистами ображають пам'ять жертв Голокосту.
Ізраїльська сторона принципово засуджує вторгнення Росії.