Піротехніки опублікували рейтинг найпідступніших і найнебезпечніших ворожих боєприпасів (відео)

Коментарi:

Якщо ви помітили підозрілий предмет або боєприпаси, дзвоніть на 101 або 102. У жодному разі не наближайтесь і не чіпайте!

П'ять найпідступніших і найнебезпечніших ворожих боєприпасів за рейтингом піротехніків ДСНС

5-е місце

Касетні елементи. Використовуються у боєприпасах систем залпового вогню. Мають невеликі розміри, малопомітні. Можуть одразу не вибухнути, таким чином перетворюються на міну уповільненої дії. При обстрілі покривають великі площі. Порада: не підходьте і не чіпайте!

4-е місце

Касетні боєприпаси ПФМ (пелюстка). Непомітні, через малі розміри. Особливо небезпечні для дітей, бо приваблюють їх незвичайною формою метелика. Можуть розсіюватися супротивником на великі площі. Порада: дивіться під ноги, розкажіть про небезпеку для дітей!

3-е місце

Фугасні протипіхотні міни ПМН, ПМН2 тиску. Мають невеликі розміри. Спрацьовують коли людина наступає на боєприпас. Порада: дивіться під ноги і не чіпайте!

2-е місце

Протипіхотні міни ОЗМ 72, ПІМ 2. Встановлюються на розтяжках. Коли людина перетинає дріт, вистрибують та вибухають. Можуть встановлюватися як у житловому секторі, так і у природному ландшафті. Будьте особливо уважними та обережними в місцях, де знаходився окупант і поблизу бойових дій. Помітили – викликайте піротехніків!

1-е місце

Російська сучасна протипіхотна міна ПОМ 3. Дуже підступна та небезпечна, тому що має сейсмічний датчик мети. На відстані розпізнає кроки людини, вистрибує на висоту близько одного метра і вибухає. Порада: не виходьте за межі розмінованих територій!