На Миколаївщині мама загинула, закривши собою від обстрілу сина. Дитина отримала тяжку травму

Коментарi:

Мишу, який вижив після обстрілу окупантів у Миколаївській області, евакуювали до Львова.

Як повідомляє Перше медичне об'єднання Львова, одного дня 48-річний Володимир із Миколаєва втратив доньку, сина та дружину.

Двома машинами під білими прапорами п'ятеро людей намагалися втекти від війни. Але рашисти розстріляли їх із кулеметів. З пасажирів першого автомобіля дивом вдалося вижити лише зятю та 5-річному Миші.

У чоловіка кульові поранення ніг, у дитини черепно-мозкова травма. Мама, що сидить поруч, накрила сина своїм тілом. Куля влучила їй у голову. В іншому автомобілі загинули усі.

Володимиру, який приїхав на місце розстрілу, довелося самостійно поховати найрідніших людей. Три могили – для дітей та дружини – він вирив у себе в селі. Наразі це окупована ворогом територія. Потім із пораненим зятем вирушив до Миколаєва.

Саме туди швидка повезла онука.

На ворожому блок-посту орки пригрозили розстріляти чоловіків, врятував лікар «швидкої», що проїжджала повз: він сказав, що чоловіки – його пацієнти. Їх відпустили, однак на цьому випробування війною не завершилися. Рашисти обстріляли лікарню, до якої поклали онука.

Сидячи в укритті, дідусь і батько й прийняли рішення: будь-що евакуювати маленького Мишу до Львова.

Михайла евакуювали до дитячої лікарні Першого медичного територіального об'єднання Львова. У нього була важка черепно-мозкова травма та шок. Львівські лікарі кажуть, що хлопчик дивом вижив.

За словами завідувача нейромедичного відділення дитячої лікарні Михайла Ловга, Мишко отримав значну поразку головного мозку в результаті обстрілів. При цьому, зазначив завідувач, ділянки мозку, які відповідають за рухи, ковтання та мову, є неушкодженими.

Попереду у дитини тривале лікування та відновлення, а також операція, яку мають провести лікарі спеціалізованого центру у Чехії. Хлопчик уже подався туди, щоб отримати допомогу.