Лондон передасть Україні РЛС, яких не вистачає для захисту міст від артилерійських атак

Коментарi:

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон анонсував передачу Україні протикорабельних ракет Brimstone, зенітних систем Stormer та 300 млн фунтів на іншу військову допомогу.

Про це Джонсон заявив під час онлайн-звернення до Верховної Ргородаоводу України. "Найближчими тижнями ми в Сполученому Королівстві надішлемо вам протикорабельні ракети Brimstone і зенітні системи Stormer", – підкреслив Джонсон. Також глава британського уряду зазначив, що Україні вже передають броньовані транспортні засоби для евакуації цивільних з районів, які зазнають нападу, а також для захисту чиновників.

"І я можу оголосити сьогодні про новий пакет допомоги уряду Сполученого Королівства на загальну суму 300 мільйонів фунтів, яка включає станції радіолокації для визначення місцезнаходження артилерії, з якої бомбардуються ваші міста, дрони великої вантажопідйомності для здійснення поставок вашим силам, і тисячі приладів нічного вигляду , – наголосив Джонсон.

Прем'єр Британії пообіцяв продовжувати разом з іншими дружніми країнами постачати Україні допомогу у озброєнні, фінансах та гуманітарній підтримці. Джонсон уточнив, що відповідна підтримка надаватиметься Україні доти, доки не буде реалізована довгострокова мета – зміцнення України таким чином, щоб жодна країна ніколи не посміла знову нападати на неї.