У подільників Ківи, які готували провокації 2 травня в Одесі, знайшли кулемети, гранати, вибухівку

Коментарi:

Співробітники Державного бюро розслідувань затримали диверсантів, які готували в Одесі провокації 2 травня – на річницю трагічних подій 2014 року.

"Напередодні 2 травня працівники ДБР спільно зі співробітниками Нацполіції провели масштабну спецоперацію з виявлення організаторів та виконавців можливих диверсій та провокацій у річницю трагедії. Були перевірені десятки людей з криміналітету та можливі колаборанти, які могли під керівництвом спецслужб Росії дестабілізувати" – повідомила прес-служба ДБР.

Затримані обґрунтовано підозрюються у підготовці диверсій, протестів та заколотів на Одещині 2 травня.

Вони також підбурювали одеситів до масових заворушень.
Відомо, що одного підозрюваного затримали на Одещині, він відповідав за збір «тітушок» для проведення фейкових мітингів на півдні країни.
Другого впіймали на Закарпатті, він вербував людей для участі у силових акціях на Одещині та Київщині.

Загалом ДБР встановило три десятки «тітушок», яких керівництво партії «ОПЗЖ» використало як силовий блок.
У фігурантів вилучили арсенал зброї та вибухівки. Велика кількість автоматів, кулеметів, гранат, пістолетів та патронів до них зберігалася у приватному будинку одного із затриманих. Крім того, у підозрюваних було виявлено прапори з комуністичною символікою, медалі, книги з антиукраїнським змістом та агітаційні брошури.
Слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Максимальне покарання – 15 років ув'язнення.
Матеріали справи передано до СБУ.