Зрадниці, яка працює на окупантів у Снігурівці, заочно оголосили підозру у колабораціонізмі

Коментарi:

Миколаївська обласна прокуратура заочно повідомила про підозру за ч. 6 ст. 111-1 КК України депутатці Баштанської районної ради Тетяні Мезіній. Яка з моменту окупації Снігурівки добровільно працює на росіян.

«Підозрювана всіляко сприяла окупантам в організації та проведенні заходів політичного характеру, здійсненні інформаційної діяльності, спрямованої на підтримку держави – агресора та її збройних формувань, забезпечувала їх житлом та продуктами харчування, а також погодилася фактично виконувати функції управління містом від імені та в інтересах окупаційного режиму» , – повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі.

Крім того, Мезіна займалася розподілом гуманітарної допомоги від імені росії, яку насправді завозили українські волонтери. Причому робила це на камеру для російських пропагандистів. Також вона контролювала та організовувала переміщення жителів у тимчасово окупований ворожими військами Херсон.

Колаборантку викликано через родичів до слідчих органів для надання відповідних показань. У разі ухилення – до суду буде направлено клопотання про надання дозволу на її затримання та доставку до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В УСБУ уточнили, що наразі Мезина знаходиться в окупованій Снігурівці.

Досудове розслідування з кримінального провадження ведеться Управлінням СБУ у Миколаївській області.

За вчинене підозрюваною загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.