Про компенсацію за знищене майно на Миколаївщині, херсонський інтернет та путінські мрії, – відеовиступ Віталія Кіма

Вранці, 2 травня, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім зробив відеозвернення та обнадіяв.

- Погода чудова. У цей час ми готуємося до курортного сезону. Він цього разу трохи відрізнятиметься, але ми забезпечимо безпеку, все, що необхідно, щоб він почався. Тому що для нас травневі шашлики, майовки – це обов'язково. – непокоїть компенсації для мешканців населених пунктів біля зони бойових дій. Список, який подав Кабмін, не є повним. Ми сьогодні ж проситимемо, щоб увімкнули туди села та територіальні громади, і в тому числі місто Миколаїв, щоб люди могли отримувати компенсації.

- На Херсонщині перебитий інтернет у зоні бойових дій. Ми визначили точку, намагатимемося відновлювати, розбиратися, якщо вони не спеціально відключили. Там наша бригада до місця пошкодження оптоволоконної лінії має поїхати. Якщо буде можливість, то ми полагодимо, і не залишимо херсонців без зв'язку. Щоб там не промивала Росії мізки своїм телевізором.

– 2 травня в Одесі, сподіваюся, не буде там жодних провокацій. Ми до всього гоові. По Молдові теж спостерігаємо, звісно, ​​їм треба чимось відволікати. Скоро 9 травня, я не знаю, що там Путін говоритиме. Мовляв, не можемо повторити, ганебна війна, захопимо Молдову. Зараз подивимося.