Мобілізація виконана на 100%: у ЗСУ розповіли, від чого залежатиме рішення про продовження

Коментарi:

Оскільки на початку лютого сили оборони України були повністю укомплектовані, мобілізація наразі проводиться із меншими темпами. Подальше її продовження залежатиме лише від оперативної ситуації.

Відповідну заяву зробив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач під час брифінгу, що відбувся у понеділок 2 травня.

"Понад два місяці проводиться загальна мобілізація на території нашої держави, всі показники виконані на 100%. Зараз призов до армії проводиться з меншими темпами, тому що на початку лютого повністю укомплектовані сили оборони. Зараз проходить лише доукомплектування",
– сказав він.

"Мобілізація була оголошена на три місяці, її продовження залежатиме лише від оперативної обстановки на бойових порядках. Це стосується як офіцерів, так і солдатів", – продовжив військовий.

Полковник пояснив, що термін "мобілізація" не передбачає добровільного порядку прибуття на службу.

Твердження громадян, що вони отримали "примусово" повістки, не є коректним.

"Оскільки процедура повідомлення про те, що особа має з'явитися до центру комплектування, може бути вручена в будь-якому місці", – зазначив Роман Горбач.

За його словами, якщо військовозобов'язаний отримав повістку та незаконним способом поїхав за кордон, це означає, що він ухиляється від свого обов'язку і це кримінальна відповідальність.

Роман Горбач додав, що мобілізовані – це високо мотивовані люди, навіть якщо порівнювати із 2014 роком.

"Так, є особи, які ухиляються від цього обов'язку. Але більшість мобілізованих усвідомлюють свою відповідальність перед державою і всю небезпеку, яка над нею нависла", – підсумував полковник.