Футбол рф стертий з футбольної карти Європи – УЄФА

УЄФА повиганяв усі клуби Росії з єврокубків Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) вирішив продовжити повне усунення російського футболу на наступний сезон на тлі війни в Україні.

УЄФА ухвалив цілу низку рішень, головне з яких – усунення російських клубів від наступного сезону єврокубкових турнірів. Росіяни не виступлять у Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій.

Заявки РФ на проведення чемпіонатів Європи 2028 та 2032 років анульовані, оскільки вони загрожують репутації УЄФА. Чоловіча збірна РФ відсторонена від розіграшу Ліги націй та автоматично піде на зниження за підсумками сезону. Жіноча збірна не виступить на Євро-2022 влітку – у групі її замінить Португалія.

Результати збірної РФ U-21 у групі відбору на молодіжний Євро анульовано, а склад групи скорочено до п'яти учасників. Також від "Фіналу чотирьох" за футзалом відсторонено жіночу збірну РФ.

Російські клуби не виступатимуть у футзальній Лізі чемпіонів сезону-2022/23.

Чоловіча збірна РФ з футзалу відсторонена від жеребкування групового етапу основного раунду Євро-2024 –її місце займе Норвегія.