Ворог хоче створити умови для наступу на Миколаїв та Кривий Ріг, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Минулої доби Путін втратив 8 танків і 2 літаки

Оперативна інформація станом на 6.00 1 травня.
Розпочалась 67 доба героїчного протистояння українського народу.
Тривають наступальні дії у Східній операційній зоні. До прикордонних з Україною районів залізничними шляхами перекидається зняте зі зберігання у Західному, Центральному, Східному військових округах та північному флоті озброєння і військова техніка.
На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив.
На Сіверському напрямку підрозділи ворога здійснили обстріли позицій наших військ з території Брянської області.
На Слобожанському напрямку угруповання противника продовжує завдавати авіаційні удари та вогневе ураження артилерією по Харкову. Окупанти наступають у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. Туди переміщено до 300 одиниць озброєння і військової техніки та прибуло близько тисячі мобілізованих осіб ОРДЛО. Противник розгорнув два зенітно-ракетних дивізіони озброєних ЗРК “Бук-М2” та ЗРК “Тор-М”.
На Донецькому і Таврійському ворог намагається здійснювати авіаційні удари та вогневе артилерійське ураження позицій наших військ.
На Лиманському напрямку противник веде наступ у напрямку Кримки та Олександрівки.
На Попаснянському напрямку окупанти проводять штурмові дії на напрямку Новотошківське – Оріхове.
На Курахівському напрямку, за підтримки артилерії, ворог намагається прорвати оборону наших підрозділів на напрямку Оленівка – Новомихайлівка.
На Південнобузькому напрямку противник веде бойові дії з метою виходу на адміністративні межі Херсонської області та створення сприятливих умов для наступу на міста Миколаїв і Кривий Ріг.
За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони уражено 9 повітряних цілей: 2 літака Су-25 та 7 БпЛА.
Тільки на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито 9 атак ворога, знищено 8 танків, артилерійську систему, 24 одиниці бойової броньованої техніки, спеціальну машину та 5 автомобілів (два паливозаправники включно).