Британська розвідка дізналася, чому росія так "вчепилася" у Херсонську область

Коментарi:

Росія прагне встановити тривалий контроль над Херсонською областю, щоб підтримувати звідти своє вторгнення та підвищити безпеку Криму.

Про це, як пише Європейська правда, йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії у неділю.

Зазначається, що після захоплення Херсона на початку березня росія прагнула узаконити свій контроль над містом та прилеглими територіями, встановивши проросійську адміністрацію.

Нещодавні заяви цієї адміністрації включають оголошення повернення під український контроль "неможливим" та оголошення про чотиримісячний перехід з української гривні на російський рубль, а з сьогоднішнього дня в Херсоні використовуватиметься російський рубль.

"Ці заяви, ймовірно, свідчать про намір росії надавати сильний політичний та економічний вплив у Херсоні у довгостроковій перспективі.

Тривалий контроль над Херсоном та його транспортними шляхами підвищить здатність росії підтримувати свій поступ на північ і захід та підвищить безпеку російського контролю над Кримом”, – йдеться у британському огляді.

Як повідомив Генштаб ЗСУ у неділю, росія веде бойові дії з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області та створення сприятливих умов для наступу на Миколаїв та Кривий Ріг.