За добу окупантів вичавили ще з чотирьох населених пунктів, – зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 18.00 30 квітня.

Триває 66 доба героїчного протистояння українського народу.
На Слобожанському напрямку угруповання військ противника продовжує завдавати авіаційних ударів та артилерійських обстрілів по Харкову.
У результаті наступу підрозділів Сил оборони України на Харківщині було відновлено контроль над населеними пунктами Верхня Роганка, Руська Лозова, Слобідське та Прилесне.
На Ізюмському напрямку окупанти, силами підрозділів 1-ї танкової армії та 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 35-ї загальновійськової армії та 68-го армійського корпусу Східного військового округу, повітряно-десантних військ здійснюють спроби наступу у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ.
Основні зусилля противника зосереджені на веденні наступу на Лиманському, Сєверодонецькому, Попаснянському і Курахівському напрямках.
На Маріупольському напрямку ворог продовжив завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Основні зусилля зосереджено на блокуванні підрозділів Сил оборони в районі заводу “Азовсталь”.
На Південнобузькому напрямку окупанти, силами 8-ї та 49-ї загальновійськових армій, 22-го армійського корпусу, берегових частин чорноморського флоту Південного військового округу та повітряно-десантних військ ведуть бойові дії з метою покращення свого тактичного положення.
Тривають підготовчі заходи противника до здійснення наступу та виходу на адміністративний кордон Херсонської області.
На Миколаївському напрямку ворог продовжує спроби вогневого ураження позицій наших військ.
Зберігається загроза завдання ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України. В Білорусы до цього часу розгорнуті російські ОТРК “Іскандер-М”, а авіаційні підрозділи повітряно-космічних сил рф і далі базуються на аеродромах.