Впіймали шпигуна, який передавав дані для нанесення ракетного удару по Миколаєву, – СБУ

Коментарi:

Управління СБУ в Миколаївській області припинила протиправну діяльність громадянина України, який збирав інформацію для представників російських спецслужб

Контррозвідка СБУ задокументувала, що громадянин України збирав та накопичував інформацію розвідувального характеру щодо підрозділів ЗСУ, що дислокуються на території Миколаївського регіону, а також розташування підрозділів військово-цивільної адміністрації та об’єктів критичної інфраструктури з метою передачі інформації російським спецслужбам.
Зокрема, у ході досудового розслідування встановлено, що цей мешканець Миколаєва з власної ініціативи надав свої персональні дані та підтвердив бажання співпрацювати з спецслужбами агресора, за що систематично отримував гроші на особисту банківську картку.
Співробітники СБУ затримали його під час виконання чергового завдання та передачі інформації щодо місця дислокації одного з підрозділів ЗСУ. Зроблено це з метою нанесення ракетних ударів по вказаному об’єкту.
Наразі шпигуну оголошено про підозру щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 КК України за фактом несанкціонованого поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненого в умовах воєнного стану.
Заходи із припинення шпигунської діяльності проводили працівники УСБУ у Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.
Про це повідомили в прес-центрі управління СБУ в Миколаївській області.